Wat voor telefoonabonnement?

nieuw abonnement

‘Wat voor abonnement zal ik voor mijn smartphone nemen?’ werd mij onlangs gevraagd. ‘Ik zag op TV allerlei goedkope aanbiedingen’.

Ik adviseer meestal om een abonnement te nemen bij een bekende, kwalitatief goed bekendstaande provider als KPN, Vodafone en T-Mobile.

Voor rond de € 10,- per maand heeft u al een prima abonnement met een snelle (4G) verbinding.Voor €25,- heeft u onbeperkt bellen en internetten, eventueel kunt u de mb’s ook met uw partnerdelen, zodat bij het andere abonnement minder mb’s nodig zijn. U heeft dan het meeste zekerheid dat u een goede verbinding krijgt. Wat is er vervelender dan geen verbinding te krijgen omdat een provider in uw woonomgeving toevalligerwijs een slechte verbinding heeft, of een kwalitatief mindere verbinding beschikbaar stelt voor die prijs?  Voor internetgebruik is een goede verbinding zeker zo belangrijk.

Heeft u onlangs nog met de trein gereisd en heeft u toen geprobeerd om gezellig te surfen of nog erger: om de krant te lezen? Hoe hoog was uw irritatiegraad omgelopen toe u merkte dat dat niet lukte? Dan begrijpt u nog beter hoe belangrijk een goede provider is. Goedkoop is ook hier duurkoop!

U kunt natuurlijk ook een goedkope aanbieder zoals Simyo, Hollandse Nieuwe, Telfort of Ben overwegen als u al een goed toestel heeft. Simyo bijvoorbeeld is een dochter van KPN en is door de Consumentenbond als beste getest. Bij Simyo kunt u alleen aan Sim Only abonnement afsluiten, dus zonder toestel. U kunt daar zelfs een abonnement voor een maand afsluiten; zeker als u niet zeker bent van het bereik kunt u dit overwegen.

Vraag ook aan uw buren welke provider zij hebben en of het bereik goed is in uw woonomgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.