Reclame blokkeren scheelt irritatie en MB’s!

Bent u al die reclame op uw telefoon of tablet als u aan het surfen bent op Internet ook zo zat? Schaf dan een adblocker aan. Dat scheelt u naast irritatie ook veel MB’s!

 

De Consumentenbond heeft uitgerekend dat je met advertentie-‘blockers’ meer dan 80% kunt besparen op je dataverkeer. Als je bijvoorbeeld dagelijks naar Weeronline, Buienrader, Nu.nl of naar Markplaats.nl surft bespaar je per App. dagelijks ruim 1 MB, dus 4 MB per dag. Op maandbasis scheelt dat een behoorlijk slok op je databundel. En het scheelt de nodige irritatie als er onverwacht (maar onvermijdelijk) weer een advertentie opduikt!

Bekende blockers zijn Ad Block Plus (ABP) en Purify (voor Apple) en Ghostery en eveneens Ad Block voor Android. Purify kun je voor  €2 kopen in de App Store van Apple; de anderen zijn gratis en verkrijgbaar in  de Google Play Store. Eenmaal gedownload moet je de blocker volgens de aanwijzingen activeren in het Instellingen-menu. Vervolgens wordt de reclame geblokkeerd in je browser (Safari, Edge, Firefox, Chrome).

Bedenk wel dat je er geen reclame mee kunt blokkeren in de gratis apps. die u gedownload hebt.  De reclame-inkomsten in gratis apps.  zijn nodig om de kosten te dekken. Wilt u er vanaf, koop dan voor een paar euro’s de professionele, meer uitgebreide versie van de app. Bij Wordfeud bijvoorbeeld ben je daar maar €2,49 voor kwijt. Aan u de keuze!

Het gebruik van Adblockers heeft een nadeel voor bedrijven die de advertenties absoluut nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Lees je bijvoorbeeld de krant op Internet, dan kun je er voor kiezen om de advertenties daarvan niet te blokkeren. Dat kun je in de blocker instellen in de zgn.”Whitelist’. Bedenk wel dat de abonnementsprijs verhoogd zal moeten worden als ‘iedereen’ een advertentie-blocker gaat gebruiken. Misschien zouden de kranten hun abonnees de keuze moeten laten en tegen enige meer betaling de krant advertentievrij aanbieden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.