Keuze nieuwe laptop of PC

Het is onmogelijk om een volledig overzicht te geven. De prijzen en specificaties wijzigen voortdurend. Daarom verwijs ik u graag naar de bekende webwinkels op internet, waar u, als u googelt, vaak als eerste naar verwezen wordt. Of ga  naar een gespecialiseerde winkel in Arnhem e.o.

Natuurlijk is een computerwinkel vaak duurder, maar realiseert u zich wel dat mocht uw computer kapot gaan, u zo terug naar de winkel kunt. Goede service heeft ook een prijs! Laat u zich daarom wel goed adviseren voor aankoop, Postuma Senior Support helpt u graag!

Een goede en snelle PC of laptop heeft een snelle processor (de “motor”) en een SSD (vaste) schijf. Goedkope aanbiedingen rond de 400,- hebben dat niet en zijn over het algemeen erg traag en kunnen moeilijk met de nieuwe, complexere programma’s of app’s overweg. In die laptops zit dan vaak een Celeron of een Pentium processor van Intel. Niet doen adviseer ik u, goedkoop is ook hier duurkoop Plus: U loopt het risico dat uw computer niet geschikt is voor Windows 11!

Globaal gezien moet u met de volgende prijzen rekenen voor een plezierig werkend, snel apparaat met een beeldscherm van 15 inch.

Voor een basis Windows PC of laptop moet u uitgaan van een vanaf prijs van ongeveer € 600,-voor een PC of laptop met een I5 processor van Intel. En dan het liefste met een I5 processor van de 11e generatie; dat wordt meestal vermeld in de specificaties. Kijkt u bijvoorbeeld eens bij Coolblue of bij Dell.

Voor een topklasse computer met de nieuwste CORE i7 processor van Intel bent u ongeveer 900,-kwijt. Die heeft u alleen nodig als u ook foto’s bewerkt met een apart programma, zoals bijvoorbeeld Adobe, of als u van gamen houdt. U kunt ook kiezen voor een processor van het merk AMD. Vergelijkbaar met een Core I5 is de Ryzen 3 processor. Vergelijkbaar met de Core I7 zijn de Ryzen 5 en de Ryzen 7 processoren van het merk AMD. De prijzen van de duurdere uitvoeringen lopen op tot Apple-niveau, afhankelijk van de specificaties en uitvoeringen van de computers. Lenovo is een merk met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Voor Windows 11 moet uw computer in ieder geval ook een kloksnelheid hebben van minimaal 1 GHz. Dat getal staat meestal achter de Processor-naam en -nummer. In het najaar van 2021 zijn de eerste Windows-11 systemen in de winkels te verwachten. Mocht u eerder een nieuwe computer nodig hebben, vraagt u hier dan expliciet na; het is zonde als u een goedkopere, maar voor Windows-11 ongeschikte computer aan blijkt te hebben geschaft!

Voor een Apple product moet u direct veel geld op tafel leggen. Daarvoor krijg je wel een product in het topsegment met de hoogste klantwaardering volgens de Consumentenbond. De iMac (PC) met een Intel Core I5 processor ligt rond de € 1.500,- Dat is ook ongeveer de prijs van een Apple laptop, de Mac Book Air (laptop).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.