Vind u het gebruik van een smartphone moeilijk?

Ik kom nog al eens senioren tegen die absoluut geen smartphone willen. Bij doorvragen geven veel senioren openhartig aan er eerlijk gezegd soms moeite met het gebruik ervan te hebben.

Dat is volstrekt onnodig: ik kan u er in korte tijd van afhelpen!

Er zijn verschillende redenen waarom sommige senioren moeite hebben met het gebruik van hun mobiele telefoon, enkele van de belangrijkste die ik ben tegengekomen zijn:

  1. Men voelt zich niet vertrouwd met de werking van een smartphone of men is bang iets kapot te maken;
  2. Smartphones hebben vaak veel (ogenschijnlijk) complexe functies en opties, waardoor sommige senioren zich overweldigd voelen en niet weten hoe ze deze moeten gebruiken;
  3. Sommige mensen hebben moeite met het lezen van kleine tekst of het zien van beelden op een klein scherm, waardoor het gebruik van een smartphone moeilijk is;
  4. Men heeft moeite met handvaardigheid, waardoor het gebruik van een touchscreen of kleine knoppen moeilijk is;
  5. Sommige senioren hebben moeite met het onthouden van informatie, zoals hoe bepaalde functies werken of hoe ze bepaalde apps moeten openen.

Anderen vertalen hun weerstand soms in het zich afzetten tegen andere smartphonegebruikers: “Zit je nu alweer op die telefoon? Heb je niets beters te doen?

Dat is natuurlijk erg jammer, want natuurlijk moet u het zelf weten als u een bijvoorbeeld een bankoverschrijving liever met een formulier doet dan met een app op uw telefoon, maar u doet zich naar mijn overtuiging geweldig tekort!

Want u bent afgesloten voor een van de grootste technologische ontwikkelingen van de afgelopen decennia, die u ook veel gemak en vreugde kan brengen in het dagelijks leven. En vindt u het niet belangrijk om aangesloten te zijn met waar u uw kinderen en/of kleinkinderen maar ook leeftijdsgenoten vaak mee bezig ziet?

Niet alleen is het jammer, maar ook onnodig. Ik kan u in korte tijd vertrouwd maken met het gebruik van een smartphone, er zal een wereld voor u open gaan!

Neem direct contact met mij op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.