Laat uw printer in stand-by staan!

Veel senioren die weinig printen zetten hun printer na gebruik uit. Omdat ze het stroomgebruik in de stand-by-stand vrezen of omdat ze bang zijn voor dat hun printer daardoor eerder kapot gaat of mogelijk zelfs in de brand kan vliegen. Met als veel voorkomend gevolg dat er problemen met de inkt ontstaan als ze starten met printen. Waarschijnlijk heeft de uitdrogende inkt dan een verstopping veroorzaakt in de openingen van de printkop. In de printkop zitten sponsjes die makkelijk uitdrogen als er geen voeding met inkt meer is. In het uiterste geval loopt u dan het risico dat u de printer niet meer kunt gebruiken!

Daarom is mijn advies om uw printer altijd aan te laten staan. Hij gaat dan vanzelf in de stand-by-stand. De meeste printers gebruiken in die stand nauwelijks stroom. En: de printer voert in de stand-by stand automatische reinigingsbeurten uit. Er wordt dan wat inkt door de openingen gespoeld om zo verstoppingen te voorkomen.

Hoewel dit advies alleen voor uw inkjetprinter geldt, die met losse inktpatronen werkt, zou ik uw eventuele laserprinter ook gewoon op stand-by laten staan. Het vergemakkelijkt ook het printen vanaf uw mobiel, u hoeft niet telkens eerst naar de printer te lopen om hem op te starten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.