Windows 11

Begin oktober 2021 is Windows 11 gelanceerd. Windows 11 heeft een compleet nieuw, meer gebruikersvriendelijk uiterlijk, met veel nieuwe panelen e.d. Doel is om u als gebruiker sneller op de plaats van bestemming te krijgen. Dat geldt ook voor het Start-menu. U kunt meerdere bureaubladen tegelijk gebruiken en onderling switchen. Handig om bijvoorbeeld een bureaublad voor privé en een ander voor werk of vrijwilligerswerk in te richten. Nieuw zijn ook Widgets, kleine venstertjes die vanaf de linkerkant het scherm inschuiven. Blokjes tonen je kalender, takenlijst, recente bestanden, het weer, etc. Het Start-menu verschuift naar het midden van het scherm. Natuurlijk kunt u alle instellingen weer aanpassen in de richting van uw oude vertrouwde Windows 10 beeld.

Helaas zijn niet alle computers geschikt, zo moet in ieder geval een processor hebben van 1 GHz of sneller. U kunt er simpel achterbomen of uw computer geschikt is door het programma PC Health Check-app te installeren. Deze tool geeft duidelijk aan of uw pc of laptop voldoet en als dat niet het geval is waarom niet. Meestal is dat niet het geval als uw computer drie jaar of ouder is.

Wordt er aan gegeven dat uw pc niet geschikt is, dan is er nog geen man over boord. U kunt Windows 10 tot 2025 blijven gebruiken en ontvangt nog gewoon updates.

U hoeft dus niet meteen tot actie over te gaan en meteen een nieuwe computer aanschaffen. Wel is het het overwegen waard om dat te doen als u zich al tijden ergert aan te traagheid van uw apparaat. Dan is het nu een goed moment om om u heen te gaan kijken en leuke aanbiedingen te gaan checken!

Er is in een geval een ding waar u niet bang voor hoeft te zijn: Windows 11 is zeker niet moeilijker dan uw huidige Windows 10, de praktische verschillen zijn minimaal, u bent er zo aan gewend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.