Internetgebruik en bellen op vakantie in het buitenland

U betaald in de hele EU tegenwoordig voor uw internetgebruik net zoveel als u in Nederland betaalt. Wat u wel moet onthouden is dat bellen naar het buitenland daar meestal niet onder valt, kijk van te voren goed op de website van uw provider!

Met de huidige telefoontarieven is het minder aantrekkelijk geworden om waar dat kan van wifi gebruik te maken. Hoewel er in In veel vakantielanden in de EU  tegenwoordig prima wifi beschikbaar is, evenals in uw hotel of op de camping, adviseer ik u toch om zo min mogelijk van wifi gebruik te maken. Wilt u ook gebruik maken van uw bankieren-app. dat adviseer ik u zelf dringend dat niet via wifi te doen en zeker niet als u ergens op een terrasje zit. U loopt dan een risico dat iemand zonder dat u het weet op uw laptop of telefoon inlogt en uw gegevens achterhaald.

Voor internetten en zeker voor bankieren en andere vertrouwelijke zaken kunt u beter gebruik maken van uw Mb’s van uw telefoonabonnement. Inmiddels zijn de prijzen zodanig gezakt, dat u voor een tientje al een abonnement met 5 Gb hebt, dus daarvoor hoeft u het niet te laten! Kijkt u bijvoorbeeld eens naar provider Simyo, een dochter van KPN die gebruikt maakt van hetzelfde 4G netwerk als KPN. Daar heeft u voor 12,- 400 belminuten en 6 Gb MB. Daarmee komt u een heel eind tijdens uw vakantie en hoeft u helemaal geen gebruik te maken van wifi. Een veilig gevoel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.